Sastojci za dve osobe
4 kriške Originalnog proteinskog večernjeg hleba (120 g)
200 g teletine
40 g pršuta
80 g povrća sa žara (paprika, tikvice, patlidžan)
20 g sušenog paradajza
6 g maslinovog ulja
30 g salate
So i biber
Nutritivna vrednost na 100 g
Energetska vrednost: 167 kcal / 701 kJ
Masti: 7,6 g
Ugljeni hidrati: 3,4g
Proteini: 17,7 g
Meso lagano osušite, začinite solju i biberom, te poklopite pršutom. Na jednu polovinu stavite povrće sa žara i sušeni paradajz, preklopite šniclu te ga pričvrstite čačkalicama. Nanesite ulje u posudu za kuvanje te pecite šnicle sa svake strane po četiri minuta. Prepecite i kriške hleba na roštilju sa svake strane. U međuvremenu operite i ocedite salatu. Raširite salatu na dve kriške hleba, stavite rolicnu punjene šnicle na vrh te poklopite sa drugim slojem hleba.
Savet za sušeni paradajz: Prokuvajte vodu sa malo sirćeta te uronite u nju sušeni paradajz. Pustite ih da odstoje 10 minuta, nakon čega će biti mekani!