Sastojci za dve osobe
4 kriške Originalnog proteinskog večernjeg hleba (120 g)
240 g celih škampa
4 g maslinovog ulja
60 g kremastog sira
Sol, biber, chilli, ruzmarin
Nutritivne vrednosti na 100 g
Energetska vrednost: 167 kcal / 701 kJ
Masti: 6,6 g
Ugljeni hidrati: 2,4 g
Proteini: 20,7 g
Škampe ogulite, ali ostavite ljuskice koje pokrivaju rep. Ako je potrebno, koristite mali, oštar nož kako biste uklonili sve potrebno. Uzmite četiri štapića za ražnjiće te ih držite kratko vreme pod hladnom vodom. Nanižite po tri škampa na jedan štapić. Premažite škampe maslinovim uljem, začinite solju, paprom, čilijem i seckanim ruzmarinom. Peći na tiganju oko dva minuta sa svake strane.
Premažite hleb kremastim sirom i granirajte u rerni.
Poslužite škampe uz prženi hleb.