Sastojci za dve osobe
4 kriške Originalnog proteinskog večernjeg hleba (120 g)
10 cherry paradajza (200 g)
2 mlada luka (100 g)
4 masline (40 g)
5 g maslinovog ulja
20 ml povrtne supe
10 listova bosiljka
20 g belog sirćeta
So i biber
Nutritivna vrednost na 100 g
Energetska vrednost: 118 kcal/492 kJ
Masti: 6,6 g
Ugljeni hidrati: 3,4 g
Proteini: 7,2 g
Narežite paradajz na kockice, a mladi luk grubo narežite na kolutove. Dodajte masline. Bosiljak narežite na trakice. Narežite hleb, prepržite ga sa obe strane na tiganju te ga narežite na kockice. Pomešajte sve sastojke. Za preliv dobro izmešajte maslinovo ulje, povrće i sirće, te sve začinite solju i biberom. Hleb dodajte neposredno pre serviranja, kako bi ostao hrskav. Salata sa hlebom idealni je prilog pečenom mesu!